Home Attraksjoner Aktiviteter Aktiviteter i Asker

Aktiviteter i Asker

Nyt Asker's varierte natur med fisking, svømming og skigåing.  Prøv shopping i de unike handelsområdene, besøk en gård og opplev det rike kulturlivet.

Den vakre naturen i Asker byr på mange muligheter for rekreasjon, aktiviteter og avlsapning. Du kan oppleve Oslofjorden og de mange små øysamfunnene med båt eller vandre langs kyststien og ta en dukkert fra en av de mange strendene i Asker.Det er utallige stier å gå i skogen, mange av dem er også egnet for sykling. Klatrere og turgåere synes også at Vardåsen og Skaugumåsen i Asker er flotte å utforske.

Vinteraktiviteter
Hvis du kommer om vinteren, kan du gå på skjøyter eller prøve ut langrenn fra et av de mange utfartsstedene, som Solli i Asker.

Det er også et skisenter på Vardåsen med løyper egnet både for barn og profesjonelle. 

Fiske
Oslofjorden har gode forhold for å fiske etter saltvannsfisk og sjøørret hele året. Elnestangen, utenfor Vollen i Asker, er av mange hevdet å være det beste stedet å fiske etter makrell i hele fjorden.

Det er også mange innsjøer hvor du kan fiske etter abbor, ørret, gjedde og andre sorter. I Asker trenger du ikke fiskekort, bortsett fra hvis du skal fiske i Sandungen-området. (vannene Sandungen, Damvann og Øyvann) i Vestmarka i Asker.

Fiskekort for Sandungen får du kjøpt på butikken  Prima Villmark (Telefon  66 84 53 90) på Holmensenteret . Hvis du skal fiske etter kreps, trenger du en spesialtilatelse som også kan kjpes her.  Her kan du også kjøpe fiskekort gjennom SMS.

Barn under 16 år trenger ikke fiskekort. 

Skal du fiske etter laks eller sjøørret i elver eller innsjøer, trenger du også en spesialtillatelse. Du finner laks eller sjøørret i Askerelva og Neselva.

Kulturopplevelser
Asker har fem kirker i ulike stiler.  Den eldste er Asker kirke, opprinnelig fra 1100-tallet, men den ble gjenoppbygget etter en brann i 1878.I Heggedal finner du en trekirke fra 1931 (bildet over), og de andre kirkene i Asker er av nyere dato. Mer om kirkene i Asker

I tillegg til den vakre naturen, byr Asker også på shopping, mange kaféer, restauranter, gallerier og kulturarrangement. Du får en god prosjon av det urbane livet, samtidig som Asker har beholdt småstedssjarmen.

 
Español(Spanish Formal International)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Hva skjer i Asker?
April 2017
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Heggedal
Visit Norway