Home Om Asker Reiseinformasjon til Asker

Reiseinformasjon til Asker

Asker har sentral beliggenhet mellom byene Oslo og Drammen. Det er enkelt å komme seg hit enten du kommer med fly, båt, tog, buss, bil eller sykkel.

Norges mest trafikkerte hovedvei - E18, går gjennom Asker. Alle de store jernbanene går også distriktet. Du er i nærheten av tre internasjonale flyplasser og havnene til de internasjonale fergene fra Sverige, Danmark og Tyskland.

Med fly
Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn Gardermoen, har direkteruter til mer enn 100 norske og internasjonale destinasjoner. Flyplassen ligger på Gardermoen, nord for Oslo, og det er enkelt å komme seg fra flyplassen til Asker med tog eller taxi.  Søk etter flybilletter her.

Flytoget har direkte avganger til Asker, og bruker rundt 45 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Asker stasjon.

Sandefjord Lufthavn Torp and Moss Lufthavn Rygge ligger også innenfor en times kjøring fra Asker.

Med båt
Båter/ferger til og fra Danmark, Sverige og Tyskland er også tilgjengelig innen en times kjøring:Color Line (Oslo – Kiel, Larvik – Hirtshals, Sandefjord – Strømstad)
Stena Line (Oslo – Fredrikshavn)
DFDS Seaways (Oslo – København)

Av lokale passasjerbåter, finnes det en  pendlerbåt som går fra Vollen i Asker til Aker brygge i Oslo.

I sommersesongen (mai til september) går båtene Rigmor og Rigfar fra Kadettangen i Sandvika (Bærum) til øyene i Asker og Bærum. De tilbyr fjord-sightseeing, og det er også mulig å hoppe av på noen av øyene for å bli plukket opp senere. 

Hvis du kommer med egen båt, finner du en gjestehavn i Vollen i Asker. Her på Vollen Marina er det også bensinstasjon, restaurant og båtrelaterte butikker.

Med tog

De største jernbanelinjene, som for eksempel Bergensbanen, Sørlandsbanen og Vestfoldbanen, stopper alle i Asker. Bildet under er fra Asker stasjon.De lokale togstasjonene i Asker er:
Billingstad, Hvalstad, Vakås, Høn, Asker, Bondivann, Gullhella og Heggedal.

For rutetabeller, priser and billettbestilling, se (NSB).

Med buss
Det offentlige transportsystemet mellom Oslo, Bærum og Asker er godt utbygget. Med et nettverk av bussruter som korresponderer med tog og andre bussruter på nøkkeldestinasjoner, som terminalen ved Asker stasjon.

For rutetider og informasjon om buss- og togruter, se  Trafikanten.no.

Med bil eller sykkel
Kyststien går nesten sammenhengende fra Oslo, gjennom Bærum og Asker og til Røyken. Dette gir deg en vakker opplevelse om du kommer med sykkel. 

Landets mest trafikkerte hovedvei - E18, går også gjennom Asker. Det er enkelt å komme seg til og rundt i Asker med bil.

 
Español(Spanish Formal International)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Hva skjer i Asker?
May 2017
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Heggedal
Visit Norway