Home Natur og opplevelser Strender i Asker

Strender i Asker

Asker har en fantastisk kystlinje med mange små øyer og vakre strender. Tre av strendene har fått den internasjonale strandutmerkelsen ”Blått flagg”.

”Blått Flagg” er en internasjonal strandsertifisering som viser at stranden har høy standard når det gjelder informasjon, vannkvalitet, miljø, sikkerhet og tjenestetilbud.

Det er bare fem Blått Flagg-strender i Norge i 2010, og Asker har hele tre av disse med strendene Sjøstrand, Vollen og Hvalstrand. 

Her er noen av de mest populære strendene i Asker:

Hvalstrand

Hvalstrand har lang historie som en av de mest populære strendene i Asker. Badefasilitetene med stupetårn, sklier, flytebrygge og restaurant sto klare sommeren 1934. Mange lærte å svømme på et av de mange svømmekursene som ble arrangert her fra 1940 til 1960, og det var også aktive stupegrupper som trente her.

Hvalstrand Bad er et av de mest karakteristiske eksemplene på funksjonalistisk arkitektur i Norge. Restauranten ble stengt i 1960, men den ble renovert i 1996 og huser i dag en restaurant igjen.

Hvalstrand er sertifisert med Blått Flagg og har både sandstrender og gresslette, i tillegg til stupetårnet og bryggen. Om sommersesongen er det åpen kiosk her og ulike vannlek-fasiliteter.

Flere bilder fra Hvalstrand.

Vollen

Stranden kalt Fritzner-stranden, eller bare Vollen strand, er en av de tre Blått Flagg-strendene i Asker. Dette betyr at vannkvaliteten er god, i tillegg til sikkerheten og tilbudene her. Det er en sandstrand omgitt av gress, og like ved finner du Svelvikbukta, som også byr på gode badefasiliteter.

Vollen strand har toaletter, grill og en flytebrygge, og like ved finner du Kystkultur-senteret med kafé og kiosk. Det er også gangavstand til Vollen sentrum, hvor du finner både butikker og restauranter.

De nærmeste parkeringsmuligheter til stranden er ved Vollen Marina, rundt hundre meter fra selve stranden.

Flere bilder fra Vollen strand.

Sjøstrand

Den tredje Blått Flagg-stranden i Asker er Sjøstrand, beliggende like ved grensen til Slemmestad. Her er det snadstrand, gressplen og en molo med et tre meters stupetårn. Det er også flytebrygge, kiosk, toaletter og volleyball-baner.

Det er en mindre strand ved siden av hovedtranden, og det er også gangavtsand til Elnestangen, som er et populært sted for fiske.

Flere bilder fra Sjøstrand.

Elnestangen

Det steinete strandområdet mellom Vollen og Bjerkås er av mange ansett å være det beste stedet for stangfiske i hele Oslofjorden.

Det er flere stier å følge i området, flytebrygge, piknik-bord, og gressletter rundt strandområdet. Det er også en fin spasertur å gå fra Elnestangen og bort til Sjøstrand.

Flere bilder fra Elnestangen.

Blakstad

Blakstad har en liten sandstrand med gressplen like ved Blakstad sykehus.

Stranden har flytebrygge og mange fine turstier å følge rundt omkring i kystområdet.

Spirabukta

I Konglungen, utenfor Vettre i Asker, er det mange fine steder å ta seg et bad. Blant disse er Spirabukta, som byr på natursand, flytebrygge og rolige omgivelser.

Du må følge en sti et par hundre meter fra parkeringsplassen for å komme til stranden.

Holmenskjær

Holmenskjæret, eller bare Holmen, som strandområdet på Nesbru også blir kalt, er en barnevennlig snadstrand. Den ligger i en bukt og er omgitt av gresssletter, en båthavn og noen klipper. Det er bare noen få minutters gangavstand til kjøpersenteret Holmensenteret.

Om sommeren er det åpne kiosk her, minigolf, volleyball-baner. Toaletter, utendørs dusj og en flytebrygge med stupetårn. Det er også handicap-parkering like ved sjøen, og vanlig parkeringsplass like ved.

Hvamodden

Hvamodden er et ganske ny offentlig strandområde på Nesøya. Stranden har skjermet beliggenhet og det er gressplen og lekeplass like ved. Det er også fine toaletter med vannklosett og en fellesgrill ved stranden.

Det er mange stier å følge i området, og også noen fine plasser for fiske. Når du først er her, er det absolutt anbefalt å ta en tur med kabelbåten til naboøya Brønnøya.

Hestesund

En annen strand på Nesøya er Hestesund, en liten og sjarmerende strand ikke så langt fra Hvamodden. Her er det både sandstrand og steiner, flytebrygge, piknik-bord og toaletter.

Stranden er litt bortgjemt på grunn av beliggenheten i en boligområde, men det er et skilt til stranden fra veien som du kan følge.

Ferskvanns badevann

Det er også mange innsjøer om du vil bade i ferskvann i Asker:

Semsvannet
Dette er den største innsjøen i Asker, og også den mest populære, både for å gå rundt hele åretr og for bading om sommeren. Semsvann og landskapsområdet rundt ble vernet i 1992.

Semsvann har å ta seg et bad, og du finner toaletter, flytebrygge og søppelkasser rundt vannet.

Sandungen

I mange år var det forbudt å bade eller fiske i Sandungen fordi det var drikkevannskilde for Asker. Det var også forbudt å slå opp telt i nærheten av innsjøen. Fra 2007 kan du igjen badde i Sandungen, og det er også tillatt å slå opp telt og fiske her.

Sandungen er den største innsjøen i Vestmarka, og den enkleste måte å komme seg dit på er fra Solli. Fra parkeringsplassen på Solli går det en 3,6 kilometer lang skogsvei, men du kan også velge å følge stier til Sandungen.

Gjellumvannet

Gjelumvannet i Heggedal er godt egnet for et bad, spesielt på den sør-øslige siden av vannet.

Her finner du sandstrand, områder med gress og en flytebrygge.

Ulvenvannet

Det er mange steder å ta seg et bad i innsjøene på Dikemark. Ulvenvannnet har for eksempel en fin strand med flytebrygge og toaletter.

Andre steder å bade på Dikemark er Poverudkanalen, Verkensvannet og Nordvannet/Svinsjøen.

Bondivannet

Bondivann på Borgen har flere steder egnet for bading og en liten sandstrand, lekeplass, brygge og toalett. 

Finsrudvannet og Brensrudvannet

Det er en pakreingsplass ved Finsrudvannet, og herifra kan du også gå til Brendsrudvann.

Finsrudvann har sandstrand, gress, skog og en flytebrygge. Også Brendsrudvannet har sandstrand.

 

 
Español(Spanish Formal International)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Hva skjer i Asker?
May 2017
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Heggedal
Visit Norway