Skatt & Regnskap AS
twitter youtube myspace
Midsummer night in Vollen
Kulturuken i Asker 2010
Home News

Om Asker

 

Asker er kjent for sin vakre og varierte natur, kongefamilien på Skaugum, viktige næringsområder og for å være et av de mest populære stedene i Norge å bo.

Asker er en av forstedene til Oslo, beliggende ved siden av Bærum på vestsiden av hovedstaden. Nabokommuner på andre siden er Lier og Drammen i Buskerud og Slemmestad i Røyken.Asker  har et areal på rundt 100 kvadratkilometer og en befolkning på rundt 55,000 innbyggere. Asker sentrum (bildet over) er administrativt senter i Asker kommune.

Spesielle innbyggere
Ifølge SSB (Statistisk sentralbyrå), er Asker og Bærum rangert som de rikeste kommunene i Norge basert på gjennomsnittlig inntekt per husholdning.Den norske kronprinsen Haakon Magnus og kronprinssesse Mette-Marit bor på Skaugum i Asker med sine barn, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby. Bildet over er fra nasjonaldagsfeiringen på Skaugum med alle barneskolene i Asker og kongefamilien.

Natur og næringsliv

I Asker kan du nyte Oslofjorden og dens fantastiske øyer og øysamfunn, vide frodige daler, dyrkbar mark, utfordrende fjellsider og dype skoger med mange innsjøer til fiske og for å bade i. Den største innsjøen er Semsvann (bildet under), og området rundt vannet er populært for utendørsaktiviteter året rundt.Den første IKEA-butikken utenfor Sverige åpnet på Billingstad i Asker i 1963, og siden da har Billingstad og Slependen utviklet seg til viktige butikkområder. Det er også kjøpesentre på Holmen og i Asker sentrum, og mange små lokale butikker i for eksempel Vollen.

Asker er et populært næringsområde for mange viktige selskaper, spesielt store selskaper i teknologi- og offshore-bransjen.

 
Español(Spanish Formal International)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Hva skjer i Asker?
February 2018
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Heggedal
Visit Norway