Skatt & Regnskap AS
twitter youtube myspace
Midsummer night in Vollen
Asker Cultural Week
Home Local services Local Services NaKuHel Asker

NaKuHel Asker

NaKuHel er forkortelsen for begrepene Natur, Kultur og Helse.

 

 

Stiftelsen NaKuHel ble etablert i 1994 etter initiativ fra prof. dr.med. Gunnar Tellnes ved Universitetet i Oslo. Formålet er å bidra til helhetstenkning og kreativitet omkring natur, kultur og helse, for derigjennom å bidra til å bedre helse, miljø og livskvalitet. Det er naturlig å samarbeide med offentlige etater, næringsliv, frivillige organisasjoner, ildsjeler og andre for å nå dette felles mål.

Stiftelsen NaKuHel Asker har siden 2002 vært en selvstendig stiftelse, som først og fremst ønsker å gi et tilbud til lokalbefolkningen i Asker og omegn. Gjennom deltakelse i aktivitetene ved NaKuHel-senteret på Sem, kan en i fellesskap med andre utfolde seg i et stimulerende og mangfoldig miljø. Felles grunnlag for aktivitetene er samspillet mellom natur, kultur og helse. Frivillighet og deltakelse er NaKuHel-senterets største aktivum. NaKuHel-senteret er en frivillighetssentral og mottar støtte fra Kulturdepartementet (se under www.frivillig.no), fra Asker kommune (www.asker.kommune.no), og må selv sørge for å skaffe ytterligere ¾ av midlene det koster å drive senteret. NaKuHel-senteret har en synlig posisjon i folkehelsearbeidet i kommunen og i det lokale frilufts- og kulturliv i Asker.
NaKuHel-stiftelsen har alltid hatt også en nasjonal ambisjon om å påvirke politikerne, inspirere til forskning og bidra til etablering av NaKuHel-sentra og lignende aktiviteter landet rundt. NaKuHel Norge arbeider med disse oppgavene (se under www.nakuhel.org). NaKuHel Akademiet er også opprettet, og et internasjonalt nettverk er under oppbygging. Dette drives av NaCuHeal International (www.nacuheal.org). Gunnar Tellnes har skrevet NaKuHels historie, du finner den her: Historien om NaKuHel: Glimt fra tidlige år 1987-2012.

 
Norsk bokmål (Norway)Español(Spanish Formal International)Deutsch (DE-CH-AT)
What's on?
May 2017
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Heggedal
Visit Norway